Ngerti ga rek koen iku, opo rukyatul hilal?
Rukyatul Hilal iku ndelok bulan digae nentokno awal bulan ndek kalender hijriyah.

Bulan opo seng didelog?
Bulan seng didelog yoiku bulan sabit. Wes yo, ojo takon maneh bulan sabit iku opo. Takono gugel kono lho kekeke……

Ngerti ora kalender hijriyah iku opo?
lek ora ngerti. Golek o dewe referensi seng nerangno kalender hijriyah iku opo. Soale aku ndek kene ora kate nerangno kalender hijriyah tapi nerangno Digital Rukyatul Hilal.

Ngerti ora opo iku “Digital Rukyatul Hilal”?
Digital Rukyatul Hilal yoiku ndelog bulan sabit nggunakno cara digital, nah seng tag maksut digital nang kene iki nggunakno sofwer kompiuter. Iso ra koen kompiuter an? nek ora iso, tag wuruk i. Eh, males, belajaro kompiuteran dewe ae kekekeke

SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI 1432H