Latest Entries »

Digital Rukyatul Hilal

Ngerti ga rek koen iku, opo rukyatul hilal?
Rukyatul Hilal iku ndelok bulan digae nentokno awal bulan ndek kalender hijriyah.

Bulan opo seng didelog?
Bulan seng didelog yoiku bulan sabit. Wes yo, ojo takon maneh bulan sabit iku opo. Takono gugel kono lho kekeke……

Ngerti ora kalender hijriyah iku opo?
lek ora ngerti. Golek o dewe referensi seng nerangno kalender hijriyah iku opo. Soale aku ndek kene ora kate nerangno kalender hijriyah tapi nerangno Digital Rukyatul Hilal.

Ngerti ora opo iku “Digital Rukyatul Hilal”?
Digital Rukyatul Hilal yoiku ndelog bulan sabit nggunakno cara digital, nah seng tag maksut digital nang kene iki nggunakno sofwer kompiuter. Iso ra koen kompiuter an? nek ora iso, tag wuruk i. Eh, males, belajaro kompiuteran dewe ae kekekeke

SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI 1432H

Vista opo XP ?

Ayoh, pilihen.. ndi seng penak ? XP opo Vista digawe software adobe photoshop?.. pokok e ngene ae bro.. nisore Adobe CS3 mending nggawe xp ae… tp nduwure versi iku oleh nggawe vista… tp yo ilingo…. nek nggawe vista komputermu yo kudu iso njalakno vista seng alus cek njalakno adobe cs3 yo alus pisan

Photoshop iki duwe kemampuan nggawe file .png, .gif, .jpeg, ambeg kancane kabeh. La format ciri khas e yoiku:

.PSD (Photoshop Document) format seng nyimpen gambar bentuk layer, termasuk teks, mask, opacity, blend mode, chanel werno, chanel alpha, clipping path, ambeg setting duotone. Format PSD iki wes terkenal sak ndunyo dadi ojo kuwater nek software iki ra kenek dibukak ambeg software liyane.

    Photoshop iku software gawenane Adobe seng khusus digunakno ngedit gambar sak efek e. Biasa e fotografer ambek perusahaan iklan nggunakno software iki soale nganggep nek software iki seng paleng top cer gawe ngedit gambar. La versi terakhir software iki yoiku Adobe Photoshop CS5 trus software iki iso mlaku nang windows, Mac, ambeg Linuk Pisan. Cobak en ae software iki, tag jamin koen kabeh ngerasakno ampuh e.

    Hello world!

    Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

    Follow

    Get every new post delivered to your Inbox.